Cikkek:Sokkolóhűtő a nagykonyhába

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2021. augusztus 31., 02:47-kor történt szerkesztése után volt. (Levédte a(z) Cikkek:Sokkolóhűtő a nagykonyhába lapot ([Szerkesztés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan) [Átnevezés=csak adminisztrátoroknak engedélyezett] (határozatlan)))
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)


Sokkolóhűtő a nagykonyhába

Https- www.gasztronagyker.hu - 2021 augusztus - Cikk4.jpeg

A vendéglátásban sajátos követelmények vannak, amelyeket fontos teljesíteni. Ezek teljesítéséhez gyakran van szükség különleges eszközökre. Ilyen a sokkolóhűtő vagy sokkolófagyasztó is. A sokkoló használatával lehetővé válik megőrizni az étel ízét, zamatát, tápanyagtartalmát, valamint formáját is, a fagyasztás ellenére.

Hogyan működik a sokkoló?

A sokkoló gyorshűtést hajt végre, amelyre nem az otthoni, hanem a kereskedelmi konyhákban van elsősorban szükség. Egy kereskedelmi nagykonyha sokkal nagyobb mennyiségeket kezel, és más folyamatok zajlanak, mint egy hagyományos otthon konyhájában. A nagykonyhában nagy mennyiséget is egyszerre kell hűteni, amelyhez megfelelő hely és teljesítmény is szükséges.

A sokkolókkal ezek a folyamatok megvalósíthatóvá válnak. A sokkoló gyorsfagyasztó készülék segítségével akár tömeges mennyiségű desszert is könnyebben elkészíthető, mivel rengeteg időt képes megspórolni a folyamatban. Éppen ezek miatt cukrászatokban, de más, ételek készítésével, gyártásával foglalkozó üzletben is hatékony eszköz a sokkolófagyasztó.

Milyen előnyökkel jár a sokkoló használata?

Azonfelül, hogy egyszerűsíti és gyorsítja az ételek elkészítése során a szükséges folyamatokat, az ételek ízélményét, zamatát, valamint textúráját nemcsak megőrizni, de még javítani is képes! A gyorsfagyasztással zamatos, ízletes ételek készülnek. A sokkolófagyasztó pillanatok alatt lehűti a bevonatot és az egész desszertet, szinte azonnali tálalásra teszi alkalmassá a süteményeket.

A sokkoló hatására proliferációs folyamat jön létre, aminek fontos következménye, hogy a káros baktériumok nem tudnak az ételen elszaporodni. Amikor sokkolóhűtőt használunk, akkor megnő az élelmiszer eltarthatósága, és sokkal nagyobb élelmiszer-biztonsággal számolhatunk, mint egyébként.

Az ételek kíméletes lehűtésével a fagyasztásból való kiengedés után is megőrizhetik frissességüket és csábító voltukat, nem is beszélve a minőségről. Ehhez arra van szükség, hogy a sejtek minél kevésbé károsodjanak fagyasztás közben. A sokkolófagyasztó pontosan ezt teszi lehetővé.

Élj a sokkolófagyasztó nyújtotta előnyökkel!

A Gasztronagyker kiváló sokkoló technikával várja mindazokat, akik értékelik a minőséget és a hatékonyságot. A különböző méretű és teljesítményű, tartós rozsdamentes külső és belső borítású sokkolófagyasztók digitális szabályzóval, ventilációs hűtéssel és állítható rozsdamentes lábakkal tökéletes megoldást kínálnak a gyorsfagyasztáshoz. Energiatakarékosság, kiemelkedő szigetelés és önzáródó ajtók garantálják a kiemelkedő hatékonyságot.

A sokkolófagyasztóval eredményesen megőrizheti az ételek magas színvonalát és a gasztronómiai minőségét. A sokkolóval történt fagyasztást követően a kiengedett ételek minősége nem csorbul, eredeti zamatukat és ízvilágukat pedig képesek megőrizni.