Bodzából koktélt készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
8. sor: 8. sor:
  
 
# '''Készülj bodzaszörppel, ami az ital alapját képezi:'''  [https://www.hogyankell.hu/Bodzasz%C3%B6rp%C3%B6t_k%C3%A9sz%C3%ADteni otthon is nagyon egyszerű elkészíteni].
 
# '''Készülj bodzaszörppel, ami az ital alapját képezi:'''  [https://www.hogyankell.hu/Bodzasz%C3%B6rp%C3%B6t_k%C3%A9sz%C3%ADteni otthon is nagyon egyszerű elkészíteni].
# '''Tervezhetsz koktélt többféle itallal, ugyanis a bodza frissítő, parfümös ízvilága többféle alkoholos italt is kiegészíthet.''' Ízlés szerint keverheted az arányokat:
+
# '''Szerezz be többféle italt, ugyanis a bodza frissítő, parfümös ízvilága többféle alkoholos italt is kiegészíthet. Ízlés szerint keverheted az arányokat:'''
 
#* '''Fehér pezsgő, prosecco:''' ízlés szerinti mennyiségű bodzaszörppel, citromkarikákkal és menta-, citromfű-, vagy korianderlevelekkel ízesítve. Könnyű, édes ital zöld füves jegyek frissességével.
 
#* '''Fehér pezsgő, prosecco:''' ízlés szerinti mennyiségű bodzaszörppel, citromkarikákkal és menta-, citromfű-, vagy korianderlevelekkel ízesítve. Könnyű, édes ital zöld füves jegyek frissességével.
 
#* '''Fehér bor:''' sauvignon blanc, kevés lime-lével és bodzaszörppel, igény szerint szénsavas vízzel. Zöld almaszeletekkel díszítsd, melyet a végén el lehet fogyasztani. Alapvetően aromatikus, bodzás, virágos jegyek jellemzik ezt a bort, amire még ráerősíthetsz a bodzaszörppel.
 
#* '''Fehér bor:''' sauvignon blanc, kevés lime-lével és bodzaszörppel, igény szerint szénsavas vízzel. Zöld almaszeletekkel díszítsd, melyet a végén el lehet fogyasztani. Alapvetően aromatikus, bodzás, virágos jegyek jellemzik ezt a bort, amire még ráerősíthetsz a bodzaszörppel.
16. sor: 16. sor:
 
#* '''Szénsavas víz vagy szóda''' is kelleni fog.
 
#* '''Szénsavas víz vagy szóda''' is kelleni fog.
 
# '''Szerezd be a hozzávalókat.'''
 
# '''Szerezd be a hozzávalókat.'''
# '''Készülj elő: hűtsd be előre az italokat, citromokat, egyéb alapanyagokat, poharakat, majd készíts jégkockákat is.'''
+
# '''Készülj elő: hűtsd be előre az italokat, citromokat, egyéb alapanyagokat, majd készíts jégkockákat is.'''
 
# '''Készítsd el a koktélos poharakat:'''
 
# '''Készítsd el a koktélos poharakat:'''
 
#* Ismertesd az italválasztékot, jellemző ízjegyeiket, majd kínáld fel a választási lehetőséget a készülő koktélokhoz.
 
#* Ismertesd az italválasztékot, jellemző ízjegyeiket, majd kínáld fel a választási lehetőséget a készülő koktélokhoz.
25. sor: 25. sor:
 
#* Egyéb dekorációs elemekkel: ernyőcske citromkarikával, figurás jégkocka, színes papír-, fémszívószál, szalvéta, tálca, ehető csillámpor, stb.  
 
#* Egyéb dekorációs elemekkel: ernyőcske citromkarikával, figurás jégkocka, színes papír-, fémszívószál, szalvéta, tálca, ehető csillámpor, stb.  
 
#* A tálcára is kerülhet egy csokor bodzavirág.
 
#* A tálcára is kerülhet egy csokor bodzavirág.
 +
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
54. sor: 55. sor:
 
* [https://lilafuge.hu/koktelok-bodzaval/ Bodza koktél]
 
* [https://lilafuge.hu/koktelok-bodzaval/ Bodza koktél]
 
* [https://csaak.blogspot.com/2012/05/gin-bodza.html Gin bodza]
 
* [https://csaak.blogspot.com/2012/05/gin-bodza.html Gin bodza]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)