Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Besamel mártást készíteni

235 bájt hozzáadva, 2013. július 29., 12:51
Tippek
* Először csak a tej mintegy felét-háromnegyedét öntsd a besamel mártásba, így biztosan besűrűsödik. Ha esetleg nagyon sűrű lesz, ekkor még lassanként hozzáadhatod a maradék tejet.
* Ha nagyon híg lett a mártás, adhatsz hozzá egy kevés sajtot.
* Ha a sajt íze nem megy az ételhez, használhatsz étkezési keményítőt. Egy keveset keverj össze hideg vízzel, majd erős kevergetés mellett öntsd hozzá a forrásban lévő híg besamelhez. Pillanatok alatt besűrűsödik!
* A besamel mártást különböző célokra használják, ennek megfelelően a sűrűsége is változó. Ha például tésztaételekhez használod, hígabb változatra van szükség, ha viszont hússzeletekre szeretnéd tenni, sűrűbbre kell készíteni, hogy „megálljon”.
Névtelen felhasználó