Besamel mártást készíteni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
25. sor: | 25. sor: | ||
* Először csak a tej mintegy felét-háromnegyedét öntsd a besamel mártásba, így biztosan besűrűsödik. Ha esetleg nagyon sűrű lesz, ekkor még lassanként hozzáadhatod a maradék tejet. | * Először csak a tej mintegy felét-háromnegyedét öntsd a besamel mártásba, így biztosan besűrűsödik. Ha esetleg nagyon sűrű lesz, ekkor még lassanként hozzáadhatod a maradék tejet. | ||
* Ha nagyon híg lett a mártás, adhatsz hozzá egy kevés sajtot. | * Ha nagyon híg lett a mártás, adhatsz hozzá egy kevés sajtot. | ||
− | |||
* A besamel mártást különböző célokra használják, ennek megfelelően a sűrűsége is változó. Ha például tésztaételekhez használod, hígabb változatra van szükség, ha viszont hússzeletekre szeretnéd tenni, sűrűbbre kell készíteni, hogy „megálljon”. | * A besamel mártást különböző célokra használják, ennek megfelelően a sűrűsége is változó. Ha például tésztaételekhez használod, hígabb változatra van szükség, ha viszont hússzeletekre szeretnéd tenni, sűrűbbre kell készíteni, hogy „megálljon”. | ||
51. sor: | 50. sor: | ||
* [http://www.mindmegette.hu/a-negy-alapmartas-43825 A négy alapmártás] | * [http://www.mindmegette.hu/a-negy-alapmartas-43825 A négy alapmártás] | ||
* [http://www.annamariavolpi.com/page48.html Olaszos besamel készítése angolul, lépésről lépésre, képekkel] | * [http://www.annamariavolpi.com/page48.html Olaszos besamel készítése angolul, lépésről lépésre, képekkel] | ||
− | |||
− |