Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Amatőr szakácsból profivá avanzsálni

336 bájt hozzáadva, 2018. április 16., 15:07
Lépések
== Hogyan kell amatőr szakácsból profivá avanzsálni? ==
A szakács szakma sokak számára kecsegtető lehet[[Fájl:Főzés1. A kérdés csak jpg|right]]Senki nem fakanállal a kezében születik, így hát nincs okod azaggodalomra, hogy kinek ha hivatásos séfnek készülsz. Ha már tudsz különbséget tenni a kezében áll krumpli hámozó és a legjobban sajtreszelő között, netán akad néhány gasztroblogger, vagy konyhazsonglőr a fakanál?famíliában, akkor jó úton jársz.
== Lépések ==
 #* Keress egy megbízható szakács tanfolyamot! Arról azonban ne feledkezz meg, hogy az iskolát elvégezve még közel sem biztos, hogy munkát is kapsz. Nem elég kívülről fújnod a panírozás magas művészetét, vagy tudnod, hogy mi az a julienne és a mártás-redukálás.  #* Keress elő otthon minden szakácskönyvet, és gyakorolj! Próbáld ki a lehető legtöbb receptet, hogy jártasságot szerezz! Egy jó séfnek nemcsak a bablevest kell jól elkészítenie, hanem a mézes-krémest is.  #* Keress magadnak gyakorlati helyet a tanfolyam után! Ahhoz, hogy elegendő tapasztalatot szerezhess a szakács szakmában, mindent az elejéről kell kezdened. Feltehetően hosszú hónapokon át csak hagymát és krumplit fogsz pucolni egy étteremben, később azonban már egy-egy mártást is rád bíznak.  #* Keress újabb és újabb célokat, ismerd meg más kultúrák gasztronómiáját! Tapasztalataidról akár videó blogot is vezethetsz, cikkeket is írhatsz. Így azoknak is segíthetsz, akik hasonló cipőben járnak, mint te.  #* Keress minden napban pozitívumot! Sok amatőr szakács ott bukik el, hogy idő előtt feladja a harcot. Unják, hogy csak a tésztát dagasztják éjt nappallá téve, biztos távolságban a gáztűzhelytől. Feladatként élik meg a mindennapokat, holott a tanfolyamon is biztosan elmondták, hogy a betanulási időszak, és a ranglétrán való felkapaszkodás nem 3 hónap lesz.  
== Tippek ==
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
*[http://geniuszplusz.hu/] Géniusz Plusz szakács tanfolyam és egyéb vendéglátóipari képzések  *[http://egyszakacsnaploja.blog.hu/2015/10/19/a_kezdeti_nehezsegek_a_nehezseg_kezdete]Egy szakács naplója *[http://vilagevo.hu/2014/03/06/szakacs_akarsz_lenni_akkor_elobb_olvasd_el_mit_gondol_errol_egy_magyar_szakacs]Szakács akarsz lenni? *[http://hellokarrier.hu/karrierutak/6806-megvan-a-michelin-csillagos-sef-titka.html]Milyen a profi szakács?
[[Kategória:Munka-karrier]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Étel-ital]]
3 567
szerkesztés