Almás lepényt sütni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell almás lepényt sütni? == | == Hogyan kell almás lepényt sütni? == | ||
[[Fájl:almas-lepeny.jpg|right|250px]] | [[Fájl:almas-lepeny.jpg|right|250px]] | ||
− | Az almás lepény igazi klasszikus: nem túl édes, jól szeletelhető és dekoratív desszert, ami ráadásul friss gyümölcsöt tartalmaz | + | Az almás lepény igazi klasszikus: nem túl édes, jól szeletelhető és dekoratív desszert, ami ráadásul friss gyümölcsöt tartalmaz. Mivel az alma az év nagy részében rendelkezésünkre áll, szinte bármikor süthetünk belőle lepényt is, még különleges alapanyagokra sincs szükség. Ha az almát önmagában unalmasnak tartod, cikkünk végén ahhoz is találsz tippeket, hogyan dobd fel a süteményt. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
25. sor: | 25. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * A fent leírt változatnál az alma ugyan | + | * A fent leírt változatnál az alma ugyan megpárolódik a süteményben, de kicsit darabosabb marad. Ha simább tölteléket szeretnél, akkor a lereszelt almát meg kell párolni, mielőtt a tepsibe kerülne. A pároláskor nedvesség is távozik, így kevésbé valószínű, hogy az alma eláztatná a süteményt. |
* Az almás lepényt gazdagíthatod mazsolával (esetleg alkoholba áztatott változattal), de jól illenek hozzá a csonthéjas termések is, például a dió vagy a mandula. Ezeket durvára vágva vagy lereszelve keverd a reszelt almához, de meg is hintheted vele a tepsibe rakott tölteléket. | * Az almás lepényt gazdagíthatod mazsolával (esetleg alkoholba áztatott változattal), de jól illenek hozzá a csonthéjas termések is, például a dió vagy a mandula. Ezeket durvára vágva vagy lereszelve keverd a reszelt almához, de meg is hintheted vele a tepsibe rakott tölteléket. | ||
* Ha az almát nem szereted vagy unalmasnak találod, akkor a fent leírt tészta receptjét más töltelékkel is kombinálhatod. A nagy kedvencek közé tartozik a túrós és a meggyes lepény, de szinte bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni – nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat! | * Ha az almát nem szereted vagy unalmasnak találod, akkor a fent leírt tészta receptjét más töltelékkel is kombinálhatod. A nagy kedvencek közé tartozik a túrós és a meggyes lepény, de szinte bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni – nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat! | ||
55. sor: | 55. sor: | ||
* [http://users.atw.hu/szakacskonyv/vancza%20sutik.html#_Toc204340202 „Omlós almás” a Váncza-féle receptkönyvből] – az én családomban 3 generáció óta így készül az almás lepény. | * [http://users.atw.hu/szakacskonyv/vancza%20sutik.html#_Toc204340202 „Omlós almás” a Váncza-féle receptkönyvből] – az én családomban 3 generáció óta így készül az almás lepény. | ||
− | |||
− |