581
szerkesztés
Módosítások
→Tészta elkészítése
=== Tészta elkészítése ===
# 200 fokon, 12-14 percig süssük készre és amikor kivettük, még melegen vágjunk alá, és ha kihűlt egy tortakarikával formázzuk ki a 6 tortalapot.
=== A krém elkészítése ===
=== Az almatöltelék elkészítése ===
=== A torta összeállítása ===
# A kihűlt 6 db tortalapot felváltva rétegezzük a krém- és almatöltelékkel.
# Az első tortalapra tegyünk egy rétek réteg krémet, majd erre rá egy újabb tortalap almaréteggelalmaréteget, majd egy krémes lap jöjjön. Addig csináljuk, míg mind a 6 lap elfogy.
# Az utolsó tetejére már csak krémet kenjünk, valamint a tortát is vonjuk be a krémmel körbe.
# '''Díszítésnek''' a torta alját fedjük be mákkal, a tetejére pedig a maradék krémből kis habcsókokat nyomjunk ki a 16 szelet elejére, és mákba mártott, vékonyra vágott és kicsit megpárolt almaszeleteket tegyünk a habcsókok mellé, valamint a torta közepébe kör alakba szórjunk mákot szórjunk.
== Tippek ==
* Vaníliarúd helyet használhatunk 1 csomag vaníliás cukrot.
* Ha nincs kukoricakeményítő otthon, ugyan olyan ugyanolyan jó a vaníliás puding is.* A tortalapokat akár 1 nappal előbb is kisüthetjük, a hűtőben tökéletesen eláll.
== Amire szükséged lehet ==
* Alapanyagok '''A tészta alapanyagai''':* Karika alakú * 500 g tojásfehérje** 330 g kristálycukor** 200 g darált, hőkezelt mák** 70 g édes morzsa vagy darált háztartási keksz** 150 g hámozott, reszelt alma (Jonatán vagy Idared)** 1 db citrom reszelt héja* '''A krém alapanyagai''':** 6 dl 2,8%-os zsírtartalmú tej ** 130 g cukor** 70 g kukorica keményítő** 3 db tojás sárgája** fél vaníliarúd** 2,5 dl tejszínhab* '''Az almatöltelék alapanyagai''':** 0,5 kg reszelt hámozott alma (Jonatán vagy Idared) ** 50 g vaj** 50 g cukor** 0,5 dkg őrölt fahéj** fél citrom* 23cm átmérőjű tortaforma
* Habverőgép
* Lábas, edények
== Figyelmeztetések ==
* Ahogy kisült a 6db tortalap még melegen vágjunk alájuk, mert könnyen a papírhoz ragad.
== Kapcsolódó videók ==