A 2012-es ország tortát elkészíteni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
9. sor: | 9. sor: | ||
# Az 500g tojásfehérjét a 330g cukorral kemény habbá verjük. | # Az 500g tojásfehérjét a 330g cukorral kemény habbá verjük. | ||
− | # Tegyük egy lapos tálba a 200g darált mákot, a 70g édes morzsát, a 150g hámozott, reszelt almát egy citrom reszelt héjával, s keverjük össze őket, majd óvatosan adagoljuk hozzájuk a felvert tojásfehérjét | + | # Tegyük egy lapos tálba a 200g darált mákot, a 70g édes morzsát, a 150g hámozott, reszelt almát egy citrom reszelt héjával, s keverjük össze őket, majd óvatosan adagoljuk hozzájuk a felvert tojásfehérjét, amivel forgassuk össze. |
# Egy kiolajozott, lisztezett sütőlapra 6db dobostorta vastagságú tortalapot készítsünk. | # Egy kiolajozott, lisztezett sütőlapra 6db dobostorta vastagságú tortalapot készítsünk. | ||
# 200 fokon, 12-14 percig süssük készre és amikor kivettük, még melegen vágjunk alá, és ha kihűlt egy tortakarikával formázzuk ki a 6 tortalapot. | # 200 fokon, 12-14 percig süssük készre és amikor kivettük, még melegen vágjunk alá, és ha kihűlt egy tortakarikával formázzuk ki a 6 tortalapot. | ||
76. sor: | 76. sor: | ||
* [http://www.cukraszat.net/magyarorszag-tortaja-2012 Magyarország Tortája 2012.] | * [http://www.cukraszat.net/magyarorszag-tortaja-2012 Magyarország Tortája 2012.] | ||
− | |||
− |