Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Kaukázusi kefírt készíteni otthon

13 bájt törölve, 2015. április 9., 14:18
Lépések
#A tejet melegítsd fel szobahőmérsékletűre (20-25 C°-ra). Ezt legkönnyebben úgy érheted el, ha kiveszed a hűtőből és állni hagyod kint 1-2 órát.
#Vegyél elő egy steril befőttes üvegetbefőttesüveget, amit nem is fogsz másra használni. Mérete akkora legyen, hogy a tej és a kefír kefir csak ¾-ig töltse meg.#Most következzen a tej beoltása a kefírben kefirben lévő gombákkal. 1 liter tejhez 4 evőkanálnyi kefírt kefirt számolj, majd jól keverd el benne.
#Ezt rakd a befőttesüvegbe és zárd rá a tetejét.
#A készülő kefírt kefirt tedd árnyékos, 20 C° körüli helyre és egy napig hagyd állni.#Onnan tudod, hogy kész a kefírkefir, hogy a gombák feljönnek a kefír kefir felszínére, ahol különálló, krémes réteget képeznek.#Szűrd át a kefírt kefirt egy pár mm-es lyukú szűrőn, így le tudod választani a gombákat, amiket le lehet fagyasztani , vagy pár napig vízben tárolni károsodás nélkül a következő használatig.#Ebből a mennyiségből kb. 8 dl kefír kefir fog készülni, melyet amely már alkalmas is a fogyasztásra. 
== Tippek ==
Névtelen felhasználó