Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Mézeskalácshoz fűszerkeveréket készíteni szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell mézeskalácshoz fűszerkeveréket készíteni? ==
 
== Hogyan kell mézeskalácshoz fűszerkeveréket készíteni? ==
  
[[Fájl:Mézeskalácsfűszer.jpg|right|200px]]December elején indul csak be igazán minden háztartásban a mézeskalács-szezon, mivel ezek az apró finomságok akár egy hónapig is elállnak, illatuk rögtön karácsonyi hangulatot ébreszt, és bármikor bevethetőek a vendégek és a család számára desszertként, dekorációként vagy akár ajándékként is. A boltokban lehet hozzájuk kapni különböző mézeskalács fűszerkeverékeket, de ha igazán a kedvedre valót akarsz készíteni, valamint nagyobb mennyiséget gazdaságosan, akkor az otthoni fűszerkeverés való neked. Emellett a saját ízlésednek megfelelően tudod összeválogatni az alapanyagokat, és biztos lehetsz a fűszerkeverék összetevői felől. Sőt fokozhatod is a fűszerek ízét, pirítással szabadítva fel azok különböző aromáit és olajait.
+
[[Fájl:Mézeskalácsfűszer.jpg|right|200px]]December elején indul csak be igazán minden háztartásban a mézeskalács-szezon, mivel ezek az apró finomságok akár egy hónapig is elállnak, illatuk rögtön karácsony hangulatot ébreszt, és bármikor bevethetőek a vendégek és a család számára desszertként, dekorációként vagy akár ajándékként is. A boltokban lehet hozzájuk kapni különböző mézeskalács fűszerkeverékeket, de ha igazán a kedvedre valót akarsz készíteni, valamint nagyobb mennyiséget gazdaságosan, akkor az otthoni fűszerkeverés való neked. Emellett a saját ízlésednek megfelelően tudod összeválogatni az alapanyagokat, és biztos lehetsz a fűszerkeverék összetevői felől. Sőt fokozhatod is a fűszerek ízét, pirítással szabadítva fel azok különböző aromáit és olajait.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
16. sor: 16. sor:
 
#A fűszerek összekeveréséhez vegyél elő egy kanalat és a kívánt adagnyi fűszerkeverékhez mindegyik őrleményből tegyél az előkészített edénybe azonos mennyiséget, kivéve a már felsorolt, erősebb fűszerekből. Ezekből kevesebbet használj.  
 
#A fűszerek összekeveréséhez vegyél elő egy kanalat és a kívánt adagnyi fűszerkeverékhez mindegyik őrleményből tegyél az előkészített edénybe azonos mennyiséget, kivéve a már felsorolt, erősebb fűszerekből. Ezekből kevesebbet használj.  
 
#Óvatosan és alaposan keverd össze a fűszereket.
 
#Óvatosan és alaposan keverd össze a fűszereket.
#Kezdődhet is a mézeskalácssütés.
+
#Kezdődhet is a mézeskalács sütés.
 +
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
52. sor: 53. sor:
 
* [http://biowellnatura.hu/slug/mezeskalacs-fuszerkeverek.html Mézeskalács fűszerkeverék]
 
* [http://biowellnatura.hu/slug/mezeskalacs-fuszerkeverek.html Mézeskalács fűszerkeverék]
 
* [http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20120427-technologia-minek-piritsunk-fuszereket.html Miért pirítsuk a fűszereket]
 
* [http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20120427-technologia-minek-piritsunk-fuszereket.html Miért pirítsuk a fűszereket]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)