Flódni süteményt sütni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
15. sor: | 15. sor: | ||
# Jöhet a finomságok halmozása. A különböző rétegeket próbáld ugyanolyan vastagságúra elkészíteni: először a mákos tölteléket borítsd rá és egyengesd el. Erre jöhet a második tésztaréteg és a betonsűrű szilvalekvár. Minden tésztaréteget szurkálj meg picit villával. A harmadik tésztára halmozd a diós emeletet, majd a negyedikre az almásat. Végül jöhet a legfelső tészta, amit kenj le tojással, így sül meg szép pirosra. | # Jöhet a finomságok halmozása. A különböző rétegeket próbáld ugyanolyan vastagságúra elkészíteni: először a mákos tölteléket borítsd rá és egyengesd el. Erre jöhet a második tésztaréteg és a betonsűrű szilvalekvár. Minden tésztaréteget szurkálj meg picit villával. A harmadik tésztára halmozd a diós emeletet, majd a negyedikre az almásat. Végül jöhet a legfelső tészta, amit kenj le tojással, így sül meg szép pirosra. | ||
# Ha elősütötted a középső rétegeket, akkor a süti sütési ideje lecsökken kb. 50 percre 170°-on. | # Ha elősütötted a középső rétegeket, akkor a süti sütési ideje lecsökken kb. 50 percre 170°-on. | ||
+ | |||
+ | |||
+ | wefwefwefwef | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
46. sor: | 49. sor: | ||
* [http://www.mindmegette.hu/flodni-az-ezerjo-sutemeny-48647 Flódni recept] | * [http://www.mindmegette.hu/flodni-az-ezerjo-sutemeny-48647 Flódni recept] | ||
* [http://www.lilafuge.blog.hu/2008/12/23/kozkivanatra_flodni Flódni] | * [http://www.lilafuge.blog.hu/2008/12/23/kozkivanatra_flodni Flódni] | ||
− | |||
− |