Virslis tekercset készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell virslis tekercset készíteni?

Talán az egyik legkevesebb alapanyagot igénylő vendégvárót vagy nassolnivalót készíthetjük el az alábbi recept szerint.


[szerkesztés] Lépések

  1. A kiolvasztott leveles tésztát felcsíkozzuk ujjnyi vastagra, kézzel kinyújtjuk.
  2. A virslire kissé ferdén rátekerjük, hogy a széle összeérjen és a virsli vége se lógjon ki.
  3. Ezt ugyanígy falatkákban is elkészíthetjük, a virslit feldarabolva kb. 20 percet sütjük előmelegített sütőben.
  4. Hidegen és melegen is tálalható.

[szerkesztés] Tippek

  • Tartárral vagy tésztát mustárral megkenve és úgy betekerve is finom. Betekerés előtt tehetünk még bele sajtot, illetve bacont is.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 30-40 db füstölt virsli
  • 1 fagyasztott leveles tészta

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Használjunk tűzálló konyhai kesztyűt, és sütés után ne felejtsük elzárni a tűzhely sütőjét!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.