Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Szilveszterre ruhát választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell szilveszterre ruhát választani?

Szilveszter1.jpg
Az óév búcsúztatását és az újév köszöntését sokféleképp lehet ünnepelni. Rengeteg lehetőség kínálkozik mindenki számára, hogy az év utolsó éjszakáján megadja a módját a partizásnak. Ha azok közé tartozol, akik szerint vétek ezt az alkalmat otthonülős, tévénézős, korán ágyba bújós estévé alakítani, adunk pár ötletet, miként állíts össze magadnak egy igazán menő szilveszteri outfitet. A kiindulópont legyen az, hol töltöd a jeles éjszakát. Ezt mindenképpen tisztázni kell már az elején, hogy a megfelelő ruha mellett dönthess, mert egészen mást igényel egy házibuli a barátokkal, egy szórakozóhelyes parti, és mást követel egy bál.

[szerkesztés] Lépések

 1. Ha a barátaiddal házibulizol, vedd elő a laza éned! Nyugodtan felvehetsz egy farmert, és az egész megjelenésed lehet lezserebb. Ugyanakkor a hétköznapi viseletednél érdemesebb kicsit elegánsabb külsőt összeállítani. Ezt egyszerűen elérheted például egy izgalmas felsővel, ráadásul, mivel a szilveszter épp a csillogásról szól, a kissé vadabb, őrültebb megoldások is tökéletesen megfelelnek erre a célra. Így az olyan fémes hatású vagy rikító színű kiegészítők, bolerók, cipők is megengedettek, amelyek az év többi részében túlzásnak tűnnének.
 2. A diszkóban ne spórolj a csillogással, és hódítsd meg a táncparkettet!
  Szilveszter1.jpg
  Amennyiben számodra az ideális szilveszteri helyszín egy diszkó, ahol egy igazán pörgős estét szeretnél, a szettedet is ehhez kell igazítani. Valószínűleg azért is esett erre a választásod, mert imádsz táncolni, ezt viszont nem lehet akármiben véghezvinni. A ruhád kiválasztásánál fontos, hogy könnyen tudj benne mozogni, ez a kritérium áll a cipődre is. Ne hagyd, hogy egy rossz döntés miatt szenvedés legyen az egész szilveszteri buli. A szórakozóhelyeken óriási sikert arathatsz feltűnő anyagból készült egyberuhával, de harsány kiegészítőkkel is magadra irányíthatod a figyelmet. A csillogás itt szinte kötelező, főleg, amikor egy szolidabb öltözéket akarsz feldobni.
 3. Ha trendi bulira vágysz, egyensúlyozz az elegáns és a diszkó stílus között!
  Szilveszter2.jpg
  Ezt a diszkó és az éttermi hangulat elegyítésével hozták létre, és sok helyen lehetsz részese ennek a típusú szilveszterezésnek is. Ide is inkább elegáns megjelenést válassz, de nem kell olyan komoly hatást keltened, ahogyan a bálokban illik. Remek választás erre a bulira a koktélruha. Ha önmagában nem tükrözi az ünnepi este hangulatát, fénylő, dekoratív kiegészítők segítségével máris tökéletessé teheted az összhatást.
 4. A bálokban mutasd a legelőkelőbb arcodat! Ha az elegánsabb módját
  Szilveszter3.jpg
  választottad az ünneplésnek, az estélyiszerű ruhák között kell keresgélned. A szilveszteri csillogás a bálokból sem maradhat el, hiszen a strasszos, flitteres összeállítások itt is népszerűek, de vigyázz, hogy az ízlésesség határán belül maradj. Aki ilyen jellegű ünneplésre adja a fejét, jobb, ha tudja, hogy a magas sarkú cipőt nem mellőzheti az összeállításából.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha az eseményre van dresscode, tartsd be az előírásokat (hasznos tippeket találhatsz ebben a cikkünkben). Így megakadályozhatod, hogy kilógj a sorból, ami elég kellemetlen tud lenni, akár alulöltözésről, akár felülöltözésről van szó.
 • Ha nincs dresscode, életbe lép az örökérvényű igazság, hogy még mindig jobb túlöltözni, mint alulöltözni, ha mész valahová.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • tiszta, a buli jellegének megfelelő ruházat
 • csillogó kiegészítők
 • alkalmi cipő
 • fantázia
 • merészség


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A méreted szerint öltözködj! Felöltve nem mutat jól sem a kisebb, sem a nagyobb méretű ruha. A kisebb ruhát sokan annak reményében erőltetik magukra, hogy soványabbnak tűnjenek, mégis az ellenkező hatást érik el vele, mivel optikailag erősít.
 • Az előnyös kép kialakításhoz vedd tekintetbe testi adottságaidat, és ennek megfelelően öltözz fel. A karácsonyi időszak alatt lerakódott felesleget ügyesen el lehet takarni a gondosan megválogatott ruhadarabokkal.
 • Bárhogy is öltözz fel, figyelj arra, hogy a fehérnemű passzoljon a ruhához, vagyis lehetőleg ne lógjon ki. Ha a ruha esetleg enyhén áttetsző vagy pántos, és így mindenképp láthatóvá válik, akkor színben megegyezőt kell viselni. Ezzel azonban csak bizonyos esetekben lehet operálni, minden egyéb alkalommal szigorúan tartani kell magad ahhoz, hogy ne legyen látható az éppen viselt fehérnemű.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Stilago