Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Felhasználni a kólát a háztartásban

3 131 bájt hozzáadva, 2017. november 30., 09:15
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell felhasználni a kólát a háztartásban? == right|250px Sokak kedvenc itala a kóla, nemcsak finom, de sok esetben segítségedre l…”
== Hogyan kell felhasználni a kólát a háztartásban? ==
[[Fájl:kóla.jpg|right|250px]]
Sokak kedvenc itala a kóla, nemcsak finom, de sok esetben segítségedre lehet a háztartás körüli teendőkben is, és szinte verhetetlen az alternatív „takarítószerek” között. Akár szereted a fekete italt, akár nem, érdemes a bevásárlókosaradba tenni néha egy-két darabot belőle, hiszen lényegesen megkönnyítheti dolgodat a takarítás területén. Hogy miben lehet segítségedre? Olvasd el az alábbi cikket, és tudd meg!
== Lépések ==
#'''Tisztítsd meg a szélvédődet vele!''' Sokszor ragad olyan kosz szélvédőnkre, mely csak súrolás segítségével jön le. Ennek a módszernek búcsút inthetsz, hiszen ha öntesz egy kevés kólát a rászáradt foltokra, és végigtörlöd egy nedves törlőkendővel, egyből visszakapod tiszta szélvédődet. A ragadás miatt nem kell aggódnod, csak annyi a dolgod, hogy ablaktörlő folyadékkal indítod el az ablaktörlést.
#'''Tüntesd el a rozsdát a kólával!''' Kisebb, nagyobb tárgyaidat mindössze egy éjszaka alatt megszabadítja az ital a rozsdától. Annyi a teendőd, hogy beáztatod őket több órára, és türelmesen vársz.
#'''Kapd vissza régi kedvenc edényedet!''' A megfeketedett fazék, lábas vagy serpenyőperem mindenki rémálma, főleg, ha egyik kedvenc edényedről van szó. Van megoldás: önts a problémás darabokba kólát, tedd fel a tűzhelyre lassú tűzön főni egy órára, majd mosogasd el őket.
#'''Tisztítsd a vécét kólával!''' Az italban található foszforsav feloldja a toalettben összegyűlt piszkot még a perem alatt is.
#'''Ezzel távolítsd el a foltokat!''' Kellemetlen borfolt, gépzsír esetleg vérfolt került ruhádra, szőnyegedre? Van megoldás: önts a mosószerhez egy doboz kólát, és láss csodát!
== Tippek ==
*A rozsdátlanítás bármilyen fémalapú anyaggal működőképes, még a krómmal is.
*Ne aggódj a ruháid miatt, nem fognak ragadni, sőt, a kóla még a szagtalanítás nagymestereként is szolgál!
*Ha teljes körű toaletttisztítást szeretnél, ne sajnáld az italt, önts mindenhova, és hagyd kicsit állni.
== Amire szükséged lehet ==
*Kóla,
*türelem,
*egyéb takarítóeszközök.
== Figyelmeztetések ==
*Az autó oldalsó ablakait ne mosd le kólával, hiszen fontos lépés a folyamatban az öblítés, amit nem feltétlen tudsz megvalósítani, csak ha van a közeledben hozzá eszköz.
*Erősen károsodott edényeknél vedd figyelembe, hogy lehet, hogy nem elég kólával megtisztítani őket a feketeségtől: például a sérült teflonbevonat egészségtelen, így hiába a tisztítás, ideje búcsút mondanod kedvenc edényednek.
*Drága ékszekerekre inkább a jól bevált, direkt erre forgalmazott tisztítófolyadékot használd a kíméletesebb tisztítás érdekében.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://www.bien.hu/otthon-kikapcsolodas/haztartasi-praktikak/a-kola-6-praktikus-felhasznalasi-modja-a-haztartasban/119306 A kóla 6 praktikus felhasználási módja a háztartásban]

[[Kategória:Otthon-kert]]
176
szerkesztés