Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Cipősdoboz adományt készíteni a rászoruló gyerekeknek

3 641 bájt hozzáadva, 2015. október 15., 12:20
Új oldal, tartalma: „==Hogyan kell cipősdoboz adományt készíteni a rászoruló gyerekeknek? == right|250px Az ünnepek közeledtével egyre többet gon…”
==Hogyan kell cipősdoboz adományt készíteni a rászoruló gyerekeknek? ==
[[Fájl:Christmas-bear-1469380.jpg|right|250px]]
Az ünnepek közeledtével egyre többet gondolunk a meghitt családi összejövetelekre, az ínycsiklandozó finom fogásokra, az otthon illatára, a közös emlékekre és az ajándékozásra. Biztosan te is mindig gondosan becsomagolod az ajándékokat, és izgatottan várod, hogy milyen reakcióval fogadják majd a szeretteid. Sajnos nem mindenki töltheti az ünnepeket és a mindennapjait ilyen körülmények között. Sok gyermek intézetben él, mert nincs családja, vagy a hozzátartozói nem tudnak róla gondoskodni, vagy éppen tartós kórházi ellátására, esetleg speciális szakápolásra szorul. Azonban mi úgy gondoljuk, hogy Nekik is jár a karácsony! Szerencsére ezzel nem vagyunk egyedül: a Baptista Szeretetszolgálat 2004 óta minden évben meghirdeti a cipősdoboz akciót, amelyhez évről-évre egyre többen csatlakoznak magánemberként vagy cégként. Ha szívesen csalnál mosolyt egy kisgyermek arcára szentestén, akkor olvass tovább, és megtudhatod, hogyan készítheted el adományodat!
== Lépések ==

#Először határozd meg, hogy kit szeretnél megajándékozni! Egy kislányt vagy egy kisfiút? Hány éves?
#Ajándékként akár hétköznapi tárgyat, használati eszközt is választhatsz, de mindenképp gondolj arra, hogy ne legyen törékeny vagy romlandó, esetleg túl elhasznált!
#Ajándékaidat tedd be egy tiszta cipősdobozba!
#A cipősdobozt csomagold be ízlésesen! Válassz szép karácsonyi csomagolópapírt és borítsd be vele! A te választásod, hogy külön csomagolod be a doboz fedelét és az alját, mint a filmekben, vagy esetleg egybe csomagolod az egészet.
#Ha minden megvan, ragaszd le a doboz tetejét, hogy szállítás közben nehogy szétnyíljon!
#A fővárosban és vidéken is rengeteg gyűjtőpontot találsz, ahol leadhatod az adományt. Keresd meg a lakhelyedhez legközelebbi helyszínt! Ide kattintva láthatod, hogy hol, meddig adhatod át ajándékaidat! (Ha 2014-es időpontokat látsz, nézz vissza később!)

== Tippek ==

*A kisgyerekek nagyon örülnek kifestőnek, színes ceruzának, mesekönyvnek, játéknak, kesztyűnek, matricának, tolltartónak, szaloncukornak, mogyorónak, karácsonyfadísznek, plüssnek – igazából tényleg bármit választhatsz, csak tudd, hogy kinek ajándékozol!
*A tárgyak mellett talán jobban örülnek néhány kedves szónak! Készíts képeslapot vagy írj egy cetlit, hidd el, nagy becsben tartják majd.
*Érdemes külön csomagolni a doboz tetejét és alját, ugyanis így nemcsak az ajándékbontáskor okozhat örömet a kicsinek, hanem egész évben benne őrizheti kis kincseit.


== Amire szükséged lehet ==

*üres, tiszta cipősdoboz,
*ajándékok,
*képeslap,
*kedves gondolatok,
*karácsonyi csomagolópapír,
*cellux,
*olló,
*dísz,
*filc/toll,
*szeretet :)

== Figyelmeztetések ==

*A csomagodon, kívül mindenképp tüntesd fel jól láthatóan, hogy hány éves és milyen nemű gyerkőcnek szól az ajándékod!
*Kerüld a törékeny, sérülékeny, romlandó ajándékokat, valamint a szúró eszközöket, sértő, bántó tartalmú dolgokat!


== Kapcsolódó videók ==
*Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba?


<youtube>cueAwonKx-k</youtube>

<youtube>J-WQYKTiLhc</youtube>


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
*[http://ciposdoboz.hu/mi-a-ciposdoboz-akcio Honnan ered a cipősdoboz akció?]
*[http://sulihalo.hu/ajanlo/aktualis/1938-mi-a-ciposdoboz-akcio Mi az a cipősdoboz akció?]

[[Kategória:Család-gyerek-kapcsolatok]]
294
szerkesztés