Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Hatékonyan kommunikálni

4 bájt hozzáadva, 2014. március 21., 16:28
Lépések
# '''Csak őszintén''': legyünk őszinték magunkkal és a tárgyaló partnerrel is minden esetben, így alakíthatunk ki egy igazán belsőséges bizalmat. Ne szépítsünk vagy ferdítsük el a dolgokat a pozitív megítélésért, mert ezzel többet veszíthetünk, mint nyernénk és így a bizalom is elvész.
# '''Tanuljunk meg hallgatni''': számtalanszor elkövetjük azt a hibát, hogy nem hagyjuk szóhoz jutni a beszélgető partnert, így túl sok fölösleges információval ellátva őt. Megfontoltan figyeljünk a másik félre, és hallgassuk végig mindig őt, ne vágjunk bele a szavába, legyünk türelmesek. Eddzük a memóriánkat és jegyezzük meg az adott témában előkerülő gondolatainkat, ami alapján reflektálni szeretnénk.
# '''Kerüljük a konfliktust''': amennyiben egy tárgyalás során az álláspontok ütköznek, netán a vélemények különböznek, a problémát megsértés nélkül fejtsük ki, semmiképpen ne tegyünk bántó célzást, legyünk kellően óvatosak,tapintatosak és célzatosan megfontoltak. Mielőtt kimondunk valamit, azt alaposan gondoljuk át, mivel minden szónak súlya és következménye lehet.
# '''A kommunikációs gátak kiaknázása''': jó néhány tényező állhat egy sikertelen kommunikáció mögött, amik miatt elveszhet a siker. Az alábbiakban felsorolom mely tulajdonságokra előnyös odafigyelni.
#* Legyünk óvatosak a figyelmeztetéssekkel, illetve soha ne legyünk fenyegetőek.
581
szerkesztés