Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

A gyermekről ünnepi fotókat készíteni

100 bájt hozzáadva, 2013. december 16., 15:33
Lépések
#'''Ha gyermekek fotózásába kezdesz, akkor előbb olvasd el az ezzel kapcsolatos [[Gyerekeket_ fényképezni|cikkünket]]!''' A cikk olyan tanácsokat tartalmaz, amelyeket a gyermekek ünnepi fotózásakor is érdemes alkalmaznunk.
#'''Készíts felvételeket a szabadban!''' A téli, havas táj, az örökzöld fenyők, tuják, a félig-meddig befagyott kerti tó, a csörgedező patak, az udvart díszítő karácsonyi dekorációk tökéletes háttért szolgáltatnak ehhez. Célszerű akkor kimenni a szabadba, amikor süt a nap, hiszen a téli napsugarak „arany” ragyogásba vonnak mindent, így elegendő fény lesz a fotók elkészítéséhez, és vakut sem kell használnunk. De jobb fényképezőgéppel és objektívvel profi fotókat készíthetünk sötétedés után is.
#'''Öltöztesd ünnepi ruhába a gyermeket!''' A beállított pózokhoz jól illenek az ünnepi öltözékek is, így ha például a karácsonyfa mellé állítva szeretnénk megörökíteni a gyermeket, akkor öltöztessük az alkalomhoz illő ruhába, hiszen így lesz valóban ünnepi a fotó is. Kisbabákra is adhatunk ötletes ruhákat (pl. Mikulás-sapka, manóruha), bébihordózóban a fa alatt/mellett vagy egy puha szőnyegen is lefotózhatjuk őket. Nagyobb gyermekek esetében pedig több türelem lesz szükségünk a megfelelő fotó elkészítéséhez, ugyanis az egyben helyben álldogálás/ülés nem igazán tartozik a gyerekek „kedvencei” közé.
#'''Ne erőltesd mindig a beállított pózokat!''' A gyerekekről akkor lehet a legjobb felvételeket készíteni, amikor önfeledten játszanak vagy elfoglalják magukat valamivel, és közben nem tudják, hogy fotózzák őket. Karácsonykor erre a legjobb alkalom akkor adódik, amikor a fa alatt megpillantják az ajándékokat, gyorsan kicsomagolják őket és rögtön ki is próbálják a jobbnál-jobb játékokat. Ilyenkor vonuljunk egy kicsit háttérbe a fényképezőgépünkkel, és ahányszor csak tudjuk, nyomjuk le a gép felvevő gombját, próbáljuk meg elkapni a legjobb pillanatokat. Így biztosan a legemlékezetesebb fotókat készíthetjük el a gyermekekről.
1 859
szerkesztés