Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Klasszikus hagyományos karácsonyi bejglit sütni

1 508 bájt hozzáadva, 2013. december 4., 14:59
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi bejglit sütni? == 300 px|rightA sütemény egy klasszikus karácsonyi sütemény. Természetesen minden évben…”
== Hogyan kell karácsonyi bejglit sütni? ==

[[Fájl:karacsonyi_bejgli.jpg|300 px|right]]A sütemény egy klasszikus karácsonyi sütemény. Természetesen minden évben elkészítem, hiszen könnyű elkészíteni és nagyon finom.


== Lépések ==

#Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatom. Ehhez a tészta hozzávalóit alaposan hozzágyúrom, úgy, hogy gyenge tésztát kapjak. 1 óráig kelesztem.
# A megkelt tésztát 3 részre osztom és kinyújtom tepsi nagyságúra.
#Eközben a töltelék hozzávalóit összekeverem, és 3 részre osztom. Ezzel megkenem a kinyújtott tésztalapot.
#Megöntözöm tejjel a tölteléket. Felcsavarom és tepsibe helyezem. Tojással megkenem a tetejét.
#Még félóráig kelesztem. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm.

== Tippek ==

*Nagyon finom meleg kakaóval.

== Amire szükséged lehet ==

*''Tésztához:''
**70 dkg liszt
**2 dl tejföl
**3 dkg élesztő
**20 dkg margarin
**10 dkg cukor
**1 csipet só
**3 db tojás sárgája
**1 reszelt citrom héja
**tej (annyi, hogy a tészta puha legyen)
*''Töltelékhez:''
**45 dkg darált dió/mák
**1 csomag vaníliacukor
**1 reszelt citrom héja
**35 dkg cukor
**10 dkg mazsola (ha valaki szereti)
**kevés tej

== Figyelmeztetések ==

*Fontos, hogy a tészta puha legyen. Ha nem elég puha, akkor bátran adjunk hozzá még tejet!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

'''Nagy Júlia pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''

[[Kategória:Étel-ital]]
1 859
szerkesztés