Sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell sajtbundás füstölt virslit készíteni csípős szósszal?

Sajtbundas csipos szoszos virsli.jpg
A szószok és mártások nagyszerű kiegészítői lehetnek a falatkáknak, előételeknek, főételeknek. Most sajtbundában sült virslit mutatunk be, melyhez egy csípős szósz receptjét is eláruljuk. Érdemes minél több szószt megismerni, hogy ezzel színesíthessük konyhai tudásunkat.

[szerkesztés] Lépések

  1. A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.
  2. A virsliket belisztezzük, majd a masszába mártjuk, ami nem baj, ha jó vastagon van rajta.
  3. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd papíron lecsepegtetjük a felesleges olajat.
  4. A szószhoz a zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot és darált paprikát („Erős Pista”), majd felöntjük 1,5 dl vízzel.
  5. Miután felforrt, ízesítjük ecettel és besűrítjük kevés hideg vízben kikevert keményítővel.

[szerkesztés] Tippek

  • A mártást érdemes előre elkészíteni és hidegen kínálni a frissen kisült virslikhez.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • A sajtbundás virslihez:
    • 10 pár füstölt pulykavirsli,
    • 5 dkg trappista sajt,
    • 5 dkg ementáli típusú sajt,
    • 5 dkg füstölt sajt,
    • 2 tojás,
    • 6-8 dkg liszt,
    • 1 dl tej,
    • olaj a sütéshez
  • A szószhoz:
    • 1 ek. darált paprika („Erős Pista”),
    • 1 ek. ecet,
    • 2 ek. kristálycukor,
    • zúzott fokhagyma

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Óvatosan tegyük bele a forró olajba a virsliket, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.