Rumos teát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell rumos teát készíteni?

Rumostea.jpg

A rumos tea a legegyszerűbb módon elkészítve teába kevert rumot jelent, lehet azonban ennél különlegesebben is elkészíteni.

[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Rumos tea fahéjjal

  1. Hozzávalók: 1 kk citromlé, 2 cl rum, egy kis citromhéj két szegfűszeggel megtűzve, forró tea, egy rúd fahéj.
  2. Egy bögrében keverjük össze a citromlét, a rumot és a citromhéjat.
  3. Öntsük fel teával, keverjük össze a rúd fahéjjal, és azonnal szervírozzuk.

[szerkesztés] Rum Cha-Yen

  1. Hozzávalók: 2 tk thai teafű, 1 pohár rum, 40 dkg sűrített tej, fél pohár nádcukorszirup, forró víz, 1,5 cl Averna likőr, 3 csepp nádecet, jégkocka, szóda
  2. 2 tk thai teafüvet keverjünk el egy pohár rummal. Hagyjuk állni 7 percig, majd szűrjük le.
  3. 40 dkg sűrített tejet, fél pohár nádcukorszirupot (2:1 nádcukor és víz) és egy csésze forró vizet addig keverjünk, amíg egyenletesen sima nem lesz.
  4. Keverjük össze 6 centilitert a teás rumból 4 cl sűrített tejes sziruppal, 1,5 cl Avernával, 3 cseppnyi nádecettel és jéggel, majd egy shakerben rázzuk össze. Öntsük magas pohárba és töltsünk hozzá némi szódavizet.

[szerkesztés] „Bostoni teadélután”

  1. Hozzávalók: ¾ pohár száraz vermuth, 2 tk japán zöldtea, másfél pohár fehér rum, 5 tk bodzavirág likőr, 1 tk Boston Bittahs vagy egyéb keserű, 6 lime héja
  2. Keverjük össze a vermuthotés a teát. Hagyjuk 10 percig állni. Szűrjük át, majd adjunk hozzá ¾ pohár vizet, a rumot, a bodzavirág likőrt és a keserűt. Fedjük le, és hűtsük le egy órára.
  3. Puncsos pohárba tegyünk nagy jégkockákat, majd öntsük fel a koktéllal.
  4. A lime héjával díszítsük.

[szerkesztés] Tippek

  • Felejtsük el a főzőrumot, minőségi alapanyaggal dolgozzunk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Alkoholt mértékkel fogyasszunk!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag