Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Rendszerezni a konyhát

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell rendszerezni a konyhát?

Rendezett konyha.jpg

A konyha egy olyan helyiség, ahol mindig örülsz, ha találsz némi helyet, a hűtőről aztán nem is beszélve! Azonban ezeknek rendben tartására számos lehetőség létezik. Nem elég csak egy-két dolgot rendszerezned, érdemes az egész konyhád struktúráját átgondolnod, és ott felszabadítani helyet, ahol csak lehet. Ebben lesz segítségedre ez a cikk. Könnyítsd meg saját dolgod, és találj meg mindent pillanatok alatt, úgy, hogy rendezett, szép konyhában tevékenykedsz közben.

[szerkesztés] Lépések

 1. Szerezz be egy kihúzató fiókot! Ezt bármilyen méretben meg tudod vásárolni, hiszen rengeteg variáció áll rendelkezésedre, és ami a legjobb benne, hogy egy kisebb seregnyi tárgyat el tudsz benne rejteni. Legyen szó akár tálakról vagy evőeszközökről, el tudod tenni úgy, hogy ráadásul nem is kell elpakolnod a többi edényt ahhoz, hogy hozzájuk férj.
 2. Rendszerezd a műanyag edényeket! Mi sem egyszerűbb: tedd egymásba a tálakat, majd tedd mellé a tetejüket ugyanolyan sorrendben. Így nem csak helyet spórolsz, de feladhatod a felesleges keresgélést is!
 3. Használj rendszerezőt a hűtődben! Már számos helyen kaphatók kifejezetten hűtőbe való műanyag tárolok, amelyek hihetetlenül megkönnyítik a dolgod. Mindössze annyi a feladatod, hogy bizonyos termékeket kategóriákba sorolsz, majd beteszed az adott tárolóba. Tojás és üdítőtartót is tudsz külön beszerezni.
 4. Szerelj fogast vagy polcot a spejzajtó belső részére! Esetleg felakaszthatod a partvist, kislapátot, de kisebb tárolókat is elhelyezhetsz a polcokon.
 5. Tedd a fűszereket átlátszó üvegbe, majd címkézd fel őket! Így nem csak látni fogod az üveg tartalmát, de pillanatok alatt le is tudod olvasni, ezzel időt spórolva.

[szerkesztés] Tippek

 • Egy kihúzható fiókban sok mindent el tudsz tenni úgy, hogy bármikor könnyedén elő tudd venni.
 • A műanyag edényeket érdemes szín szerint rendszerezni.
 • Ne csak a hűtődet szereld fel tárolókkal, hanem a fagyasztót is!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Kreativitás,
 • műanyag tárolók,
 • szekrények,
 • fiókok,
 • polcok.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha polcot szerelsz az ajtóra, olyat keress, ami megfogja az edények/tárgyak alját, így nem lesz esély rá, hogy az ajtó mozgatásánál csúszkáljon.
 • Ha egymásba teszed a műanyag tartókat, ügyelj rá, hogy a tetejük is ugyanabban a sorrendben legyen egymásban, így elkerülve a felesleges keresgélést.
 • Kihúzható fiókot előre átfontoltan érdemes vásárolni, miután már megvan a helye.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi