Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Randizni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell randizni?

Randizni 2.jpg
Túl vagy az első randin? Jól, sőt mi több, remekül sült el? Akkor itt az ideje a folytatásnak, és elmélyedni egymás megismerésében, azaz még több közös programot, randevút szervezni. A legjobb ismerkedős találkozások kellemes hangulatban telnek, sokat beszélgettek egymással valódi és tartalmas témákról is, nemcsak arról, hogy kinek mi a kedvenc színe. Egy jó randevú nem kérdezz-felelek tematikára épül, hanem közös programokra, és közben olyan gyorsan telik az idő, hogy észre sem veszed.

[szerkesztés] Lépések

 1. Találd meg partnered, akit szívesebben megismernél közelebbről! Előfordulhat, hogy akit meglátsz a könyvtárajtó előtt vagy a munkahelyed folyosóján, az első pillantásra a nagy Ő-nek tűnik, de már rögtön az első randevún kiderül, hogy nem illetek össze. Ne keseredj el, hiszen az ismerkedés jó és izgalmas dolog! Találd meg azt a személyt, aki nem csak külső bájaival és sármjával tud elvarázsolni, hanem van benne valami megmagyarázhatatlan plusz, az a bizonyos kémia, ami miatt csak egy hang tud ismétlődni a fejedben: „Szeretném megismerni!”
 2. Puhatolózd ki partnerednél, hogy ő is szeretné-e folytatni a randevúzást! Tulajdonképpen ennek a kérdésnek nem kell nagy feneket keríteni, egyszerűen kérdezd meg, hogy lenne-e kedve máskor is találkozni, és megismételni ezt a napot/estét. Ha a partnerednek is szimpatikus vagy, akkor tényleg kezdetét veheti a randizás!
 3. Alakítsatok ki közös programokat! Nyugodtan vond bele partnered a következő találkozók megbeszélésébe, hiszen a cél az, hogy mindkettőtök jól érezze magát. Továbbá egy jó kapcsolat alapja, hogy minden kérdéses dologban és vitában dűlőre tudtok jutni. Legyen a kezdő lépés az, hogy közösen kezditek tervezni a randijaitokat!
 4. Legyenek változatosak a randevúk! Ahogy mondani szokás, a változatosság gyönyörködtet. Sokszínű programok révén egymást is más-más oldalról ismerhetitek meg, ráadásul nem fogjátok egyik tevékenységet sem megunásig ismételgetni.
 5. Mindig pontosan fixáljátok le a találkozót, és érkezzetek időben! A félreértések miatt elfuserált randevúk igen kellemetlenek, bosszantóak. Túlságosan megváratni a partnerünket pedig egyszerűen nem tisztességes dolog.
 6. Gondolj a megfelelő öltözködésre is! Ez természetesen randevú és helyszín függő, de a lényeg, hogy légy ápolt és rendezett megjelenésű!
 7. Figyeljetek egymásra randi közben, és legyetek érdeklődőek! A randizás lényege, hogy közösen fedezzétek fel a világot, valamint hogy megismerjétek egymást. Ha a téma mindig csak „én”, és nem hagyod szóhoz jutni a társad, akkor rossz úton jártok a randizás terén.
 8. Ha vonzódsz partneredhez, mutasd ki! Természetesen csak szép fokozatosan, hiszen a letámadás abszolút nem jó taktika egy érzelembeli csatában. Férfinak és nőnek egyaránt jól esnek az apró bókok (pl. csinos a frizurája, tetszik a mosolya), gyengéd érintések, apró meglepetések (pl. virág, csoki) és figyelmességek (pl. kinyitod az ajtót előtte, felsegíted a kabátját, és nem erőltetsz olyasmit, amit nem kedvel). Akár egy érdeklődő, fürkésző és mosolygó tekintet is képes elárulni valakiről, ha odavan a másikért.
 9. Hagyjatok időt az elbúcsúzásra is! Ha kifejezetten jól érzitek magatokat egymás társaságában, akkor bizony nehéz lehet a búcsúzás. Épp ezért ne kapkodjátok el, élvezzétek ki az utolsó pillanatokat is. Egymás megnyugtatására akár meg is beszélhetitek a következő találkozó időpontját.

[szerkesztés] Tippek

 • Randevú tippek, hogy mindig változatos élményben legyen részetek:
  • Étkezzetek közösen különféle éttermekben! Próbáljatok ki együtt különlegességeket, pl. japán vagy indiai kaja, ha eddig nem ettetek olyat stb.
  • Főzzetek közösen otthon, filmezzetek és társasozzatok! Esős és hűvös időjárás esetén ez a legmeghittebb közös program. Egy pohár bor mellett, nyugodt és meghitt környezetben sokat beszélgethettek egymással, és a vizslató szemektől sem kell tartanotok, ha egy kicsit jobban összebújnátok.
  • Járjatok el együtt sportolni, kirándulni! Nem olimpiai és maratoni edzésekre kell gondolni, hanem például közös túrázás a közeli hegyekben, biciklizés, strandolás, télen jégkorcsolyázás stb. A lényeg, hogy élvezzétek a sportot és egymás társaságát!
  • Próbáljatok ki többféle kulturális programot is! Moziba beülni remek kikapcsolódás, de csak néha. Ha folyton óriáskivetítőt jártok bámulni, sosem fogjátok egymást igazán megismerni, hiszen filmezés közben nincs lehetőségeket a társalgásra. Természetesen ugyanez a helyzet a színházzal és operával is, de attól még változatos programlehetőség! Múzeumokba, kiállításokra járni pedig tanító jellegű is, ha érdekel titeket az adott téma.
  • Ha már jól érzitek magatok együtt, akkor ismerkedjetek meg egymás baráti körével is, és szervezzetek nagy, közös programokat! Néha kell az is, hogy ne csak kettesben legyetek, de mégis közelben érezhessétek a másikat.
  • Találjatok ki közös hobbikat! Lehet akár sport is, de egy kedvelt szabadidős tevékenység is, pl. kreatív vagy barkácsolós dolgok, zenélés, olvasás, számítógépes játékozás stb. Beszélgetési témát is adhat nektek, ráadásul ha együtt mélyedtek el valamiben, az még meghittebbé teszi e témabeli társalgásotokat.
 • Légy természetes! Az első randevúk során is, de a folytatásban pedig végképp fontos, hogy ne akarj a másiknak megfelelni! Add önmagad! Az igazi éned és arcod kedvelje meg a másik, ne a színészi teljesítményed.
 • Keresd a társaságát! Nem kell folyton a másik nyakán lógni, de egy két randi közötti telefonálással vagy SMS-sel éreztetheted, hogy szimpatikusnak találod, és hogy várod a mihamarabbi újbóli találkozót.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • randi partner
 • szociális és ismerkedős beállítottság
 • egy jó randi helyszín


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne erőltesd, ha nem megy! Egy párkapcsolathoz két ember kell. Ha a partnered nem szeretné folytatni a randizást, mert szerinte valamiért nem vagytok egy hullámhosszon, akkor azt fogadd el és ne keseredj el! Ismerkedni klassz dolog! :)
 • Ne legyél indokolatlanul tapintatlan! A randi partnered nem a haverod, nem a kutyád, de nem is a tanárod vagy az egyik szülőd. Azért ismerkedtek egymással, mert valószínűleg szerelem van kialakulóban, így próbálj meg a szokottnál empatikusabb lenni, és az érzelmekre is odafigyelni. Inkább gondold át kétszer, mielőtt kimondanál valamit, nehogy megsértsd a társad!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

 • Saját tapasztalat.

Az oldal szerzői

Noatah