Nutellás macaront készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell nutellás macaront készíteni?

Nutellasmacaron.jpg

Unod már a sokszor próbált recepteket, és valami különlegesre vágysz? Mit szólnál egy olyan macaronhoz, ami kávés és nutellás is egyben? Ugye? Már csak a gondolattól is összefutott a nyál a szádban! Ráadásul, egy egészen egyszerű receptről van szó, így akkor is bátran elkészítheted, ha csak ritkán sürögsz-forogsz a konyhában! Hidd el, nem fogod megbánni.

[szerkesztés] Lépések

  1. Elő a konyhai botmixerrel! Vegyél elő egy tálat, tedd bele a mandulalisztet, porcukrot, és az instant eszpresszót. Keverd alaposan össze, míg finom por állaga nem lesz, majd szitáld le, addig, amíg minden kis apró darabot le nem szűrtél.
  2. Verd fel a tojást, a borkősavat és a sót addig, amíg habos nem lesz! Lassan add hozzá a kristálycukrot (egyszerre kb. egy teáskanálnyit), közben kevergesd. Ha belekerült az összes cukor, kapcsold a botmixert teljes sebességre, amíg fényes és kemény állagú nem lesz a keverék.
  3. Öntsd a két keveréket össze! Keverd el jó alaposan a két tál tartalmát egymással, hogy egyveleget képezzenek.
  4. Töltsd bele egy lyukas végű sütőzacskóba a tésztát! Nyomj ki a sütőpapírra körülbelül 2,5 cm átmérőjű korongokat. Ezeket tedd félre, majd hagyd, hogy száradjanak kb. 30-45 percig.
  5. Melegítsd a sütőt 165 °C-ra! Tedd be a kapott korongokat, és süsd őket 15-16 percig. Ha elkészültél velük, engedd kihűlni, majd töltsd meg őket Nutellával. Jó étvágyat! :)

[szerkesztés] Tippek

  • A kristálycukrot csak kisebb adagokban add hozzá az addigi keverékhez, hogy jól el tudjon a többi hozzávalóval vegyülni.
  • Kávét ízlés szerint adhatsz még hozzá, de az útmutatót érdemes tartani a megfelelő állag végett.
  • Használhatsz más fajta kávét is, nem csak eszpresszót.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Botmixer,
  • tálak,
  • tepsi,
  • sütőpapír,
  • 120 gr mandulaliszt,
  • 200 gr porcukor,
  • 1 ek instant eszpresszó,
  • 100 gr tojásfehérje (szobahőmérsékletű),
  • 1/4 teáskanál borkősav,
  • egy csipet só,
  • 30 gr kristálycukor,
  • kb. 1/3 csésze (80 ml) Nutella.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ügyelj rá, hogy amikor összekevered a lisztet, porcukrot és eszpresszót, ne maradjon darabos!
  • Addig mixeld a tojást a többi hozzávalóval, míg habossá nem válik!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi