Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Mojito koktélt csinálni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell mojito koktélt csinálni?

A XVI. századból származó mojito koktél ma is elengedhetetlen része a koktélpartiknak és a házibuliknak. Elkészítése egyszerű és ízlés szerint számos módon variálható is. Ebben a cikkben a mojito alap receptjével ismerkedhetsz meg.

[szerkesztés] Lépések

 1. Mojito.jpg
  Szerezd be a szükséges hozzávalókat! A hozzávalók nagy része rendkívül egyszerűen elkészíthető (cukorszirup) vagy beszerezhető, kivételt képezhet ez alól az angostura, mely nem nélkülözhetetlen része a receptnek, de sokat dobhat a koktél színvonalán a közel 40% -os alkohol. :)
 2. Készítsd el a cukorszirupot! A cukorszirup bármekkora adagban elkészíthető a recept lényege, hogy ahány deka cukrot használunk, annyi deciliter vizet adjunk hozzá! Mindezt egy lábasban főzzük össze egészen addig, amíg szirupos állagú folyadékot nem kapunk belőle! Ha van időnk érdemes előre megfőzni a cukorszirupot, és lehűtve hozzáadni a koktélhoz.
 3. Készítsd elő a mentát és a jeget! A mentalevelet, a tört jeget és a cukorszirupot nyomkodjuk össze a pohár alján, hogy a menta levelekből átkerüljön az íz és az aroma az ital egészébe!
 4. Adjuk hozzá a rumot, az angosturát és a lime levét! Ha kész vagyunk az előkészületekkel, öntsük rá a rumot a megtört mentára, és csavarjuk bele a fél lime levét a koktélba, majd dobjuk bele a kifacsart lime darabot a pohárba, hogy az íze végig érezhető maradjon!
 5. Utolsó simítások: Ha ezzel elkészültünk, keverjük össze a pohárban lévő hozzávalókat, és töltsük fel szódával vagy szénsavas ásványvízzel a poharat! Díszítésként használhatunk koktélcseresznyét is, és a maradék fél lime-ot is rátűzhetjük a pohár szélére.

[szerkesztés] Tippek

 • A mojito koktélt érdemes mindig szívószállal felszolgálni és fogyasztani, mivel a megtört menta darabok kellemetlenségeket okozhatnak, ha csak szimplán a pohárból isszuk a koktélt!
 • A mentalevél szárának sokkal intenzívebb íze van, mint a levélnek, ezért akik szeretik, nyugodtan törjék bele a szárat is a koktélba, maximum felszolgálás előtt távolítsuk el a nagyobb egészben maradt darabokat!
 • A mojito koktélt általában hosszúkás, keskeny pohárban szolgáljuk fel.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

Hozzávalók egy pohár mojitohoz:

 • 0,5 dl fehér rum
 • egy öntet angostura
 • 2 dl szóda vagy ásványvíz
 • 0,5 dl cukorszirup
 • 1 lime
 • 3-4 dúsabb szál menta
 • tört jég vagy jégkocka

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Bár úgy tűnhet, hogy mindegy, hogy cukrot vagy cukorszirupot használunk a koktél édesítéséhez, mégis próbáljunk meg inkább minden esetben szirupot használni, mert a kristálycukor sokkal nehézkesebben oldódik fel a koktélban, a megmaradt darabkák pedig jelentősen ronthatják a koktélozás élményét!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka