Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Mobil grillt választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell mobil grillt választani?

Mobil-grill-kivalasztasa-hk.jpg
Ha nincs egy konkrét hely a kertben, ahol grillezni szeretnél, vagy olyan grillezőt keresel, amit könnyű szállítani, és nemcsak otthon, de akár a nyaralóban is használható, akkor számodra a mobil grillező a legjobb választás. Nézzük, mire érdemes odafigyelned vásárlás előtt!

[szerkesztés] Lépések

 1. Tüzelőanyagok fajtái: a mobil grillsütők kapcsán alapvetően választhatunk gáz, elektromos, illetve faszenes verziók között. A mobilitás kapcsán az utóbbi a legjellemzőbb, hiszen esetében nincs szükség semmilyen elektromos kábelre, gázvezetékre vagy gázpalackra a működtetéshez. A faszenes verzió kezelhető egyébként is a legkönnyebben, illetve árban is az a legkedvezőbb, noha a sütési hőmérséklet beállítása némi gyakorlatot igényel. A kiválasztás során fontos szempont még, hogy külön tartálya legyen az elégett hamunak, így könnyen el tudod távolítani akár sütés közben is.
 2. Súly: nyilván egy mobil grillsütő esetében meghatározó tényező a súly, minél könnyebb, annál egyszerűbb a mozgatása. Ha azonban túl könnyű a sütő, fennáll a veszélye, hogy egy nagyobb szélvihar fellöki! Nem ajánlatos ilyen típust venni a gyermekes családoknak sem, ahol egy bicikliző csemete könnyedén magára boríthatja a készüléket!
 3. Kerekek: a mobil grillsütő helyváltoztatásának alapfeltétele a kerekek megléte, ezek segítségével sokkal könnyebben juttathatod el a grillezőt a megfelelő sütési pozícióba. Minél nagyobb a kerék, annál könnyebben tudod majd mozgatni egyenetlen felületen, pl. fűben.
 4. Állítható magasság: mivel a mobil grill esetében mindig kicsit más lesz a sütés helye és így a pozíciód is, mindenképpen olyan eszközt válassz, aminek állítható a rostélymagassága!
 5. Egyéb extrák: grillezés közben nem árt, ha a sütő olyat is tud, amit az alapváltozatok nem, hiszen ezek az extrák később sok időt és energiát spórolhatnak meg, és akár ízletesebb ételeket eredményezhetnek! A színvonalból és a gazdag funkcionalitásból egyébként sem érdemes alább adni, különösen fontos a sütőfelület minősége, hiszen az a grillsütő szíve! Egy ilyen beruházás hosszú távra szól, vedd meg lehetőségeidhez mérten a lehető legjobb grillezőt!

[szerkesztés] Tippek

 • A mobil grill felállítása során figyelj az uralkodó szélirányra: ha megfelelő szögbe fordítod a grillsütőt, nem kell füstben állnod, amíg készíted az ételt! Az sem árt, ha nem a konyhától legtávolabbi pontra kerül a sütő, mert így rövid utat kell majd megtenned a ki- és bepakolás során.
 • Lehetőleg könnyen tisztítható készüléket válassz, ezzel nagyon sok időt spórolhatsz meg magadnak!
 • Érdemes olyan típust választanod, ami kevés darabból van összerakva. Aranyszabály, hogy minél több alkatrészből áll egy grillsütő, annál instabilabb.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Mobil grillező
 • Faszén
 • Nyár

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Érdemes olyan mobil grillezőt választanod, aminek nagy és kézre eső fogantyúi vannak, s persze ezek a fogantyúk ne vezessék a hőt!
 • Faszenes grillnél vigyázz a lecsöpögő zsírral, mert belobbanhat! Hasonlóképpen elővigyázatosan kell eljárnod a katalizátoranyagokkal, mint a grillbegyújtó folyadék és a grillbegyújtó kocka! Nagyon óvatosan locsold meg a tüzet, mert nagyon könnyen lángra kapnak ezek az anyagok, és nem egy súlyos balesetet okoztak már a grillezők körében!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell