Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Meghatározni a szeretetnyelvedet

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell meghatározni a szeretetnyelvedet?

Szeretetnyelv.jpg
Te hogyan mutatod ki szeretetedet mások felé? Milyen módon tudod elmondani a párodnak, hogy mennyire szereted? Egy amerikai keresztyén párkapcsolati szakértő, Gary Chapman öt formáját határozta meg a szeretet kimutatásának. Nagyon sok párnak segített jobban megérteni egymást, és saját magukat is. Szánj egy kis időt arra, hogy többet tudj meg saját magadról és szeretteidről, és fedezd fel a szeretet sokoldalúságát.

[szerkesztés] Lépések

 1. Keresd meg a szeretetnyelv-tesztet. Ezt a tesztet számos internetes portálon elérheted, például itt: Szeretetnyelv teszt. Valamint Gary Chapman Egymásra hangolva című könyvében is megtalálod.
 2. Töltsd ki a harminc kérdésből álló tesztet őszintén végiggondolva a válasz lehetőségeket.
 3. Számold össze a válaszaid alapján, hogy az egyes szeretetnyelv kategóriákra hány pontot kaptál.
 4. Az alábbi kategóriák közül választhatsz:
  • Elismerő szavak: akiknek ez a szeretetnyelve, azok számára nagyon fontos a kimondott szó. Nem elég látniuk, hogy a párjuk szereti őket, hanem hallaniuk is kell minél többször.
  • Minőségi idő: olyan személyek számára elsődleges ez a szeretetnyelv, akik a rájuk irányuló osztatlan figyelemből érzik leginkább, hogy őket igazán szeretik.
  • Ajándékozás: azok tartoznak ebbe a kategóriába, akiknek egy ajándék mindig többlet értéket jelent, hiszen tudják, hogy akitől kapják mennyire szereti őket, mennyit foglalkozott azzal, hogy hozzájuk illő ajándékot találjon.
  • Szívesség: akár egy apró gesztus, egy kis segítség pl.: elmosogatás, porszívózás is hatalmas örömet okoz azok számára, akiknek a szívesség az elsődleges szeretetnyelve.
  • Testi érintés: olyanok tartoznak ebbe a kategóriába, akik igénylik, hogy párjuk hozzájuk érjen, akárcsak egy apró mozdulattal is. Keresik társuk jelenlétét, érintését.
 5. A teszt kitöltése után nincs más dolgod, mint a gyakorlatban is alkalmazni az így szerezett ismereteidet a szeretetnyelvekről, és kimutatni szeretetedet még jobban környezeted felé.

[szerkesztés] Tippek

 • A teszt kitöltése nem vesz el sok időt, mégis ajánlott időt szánnod a kérdések átgondolására, hogy őszintén és a valóságnak megfelelően tudj válaszolni.
 • Ahhoz, hogy a tesztnek a kapcsolatodban is legyen gyakorlati haszna, célszerű a pároddal is megcsináltatni a tesztet, hiszen éppen felé akarod leginkább kimutatni szeretetedet.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Szeretetnyelv teszt
 • Teszt kiértékelő lap
 • Elszántság, hogy megismerd jobban magad és a párod.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A teszt alapján csupán a legdominánsabb szeretetnyelvedet tudod meghatározni. Ettől függetlenül lehet több olyan szeretetnyelv is, ami nagyon közel áll hozzád, akkor ezekre is érdemes odafigyelned.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Gycsutk