Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Laminált padlót cserélni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell laminált padlót cserélni?

Laminalt-padlot-cserelni-hogyan-kell.jpg
A laminált padló számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, pl. óriási választékban kapható, a hagyományos fapadlókhoz képest az ára is sokkal kedvezőbb, ugyanakkor kopásállóság terén, felépítéséből adódóan, valamivel sérülékenyebb is. A laminált padlót kicserélni szerencsére nem ördöngösség, mutatjuk, mire figyelj oda, ha nekivágsz a felújításnak!

[szerkesztés] Lépések

 1. Mérd le a helyiséget! A padlócsere előtt mindenképpen mérd le, hogy hány négyzetméternyi új laminált padlóra lesz szükséged! A területre érdemes rászámolni plusz 10 százalékot, tehát egy 10 m2-es szoba esetében vásárolj 11 m2-t, ha ezt a kiszerelés lehetővé teszi.
 2. Mi legyen a régi padlóval? A legtöbb esetben a régi padlót felszedik, ez esetben kezdd a szegélylécekkel, majd a fal mellett indulhat a bontás! Légy óvatos a lécek eltávolításakor, nehogy a fal sérüljön! Nagy belmagasság esetén opció lehet az is, ha az új laminált padló a régi fölé kerül. Ekkor érdemes azt is ellenőrizni, hogy a befelé nyíló ajtók továbbra is nyithatóak lesznek-e, vagy azok korrekciójára van szükség.
 3. Az új padlót úgy kezdd el lerakni, hogy a fő fényforrás irányába mutassanak a lécek, ezzel az optikai trükkel érheted el a legjobb hatást! A fal mellett mindenképpen hagyj 5-7 mm tágulási teret, az egymásba illesztésnél ütőfát, vonóvasat és kalapácsot használj! Ügyelj arra is, hogy ne azonos helyen legyen az elválasztás, legalább 30 cm-es csúsztatással tedd a padlólapokat egymás mellé!
 4. A küszöbnél helyezz el burkolatváltó profilt! A két szoba padlózatánál szintén hagyj 5-7 mm tágulási teret!
 5. Ha készen vagy, akkor már csak a lábazati szegőlécek felhelyezése van hátra.

[szerkesztés] Tippek

 • A laminált padló alá rakj párazáró fóliát, így alulról nem érheti nedvesség, illetve alátétfóliát is, ami a hangszigetelést segíti – ez leginkább társasházakban, emeletes házakban jöhet jól az alsóbb szintről érkező kellemetlen hangforrások csökkentésére!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Mérőeszköz
 • Kalapács (max. 400 g)
 • Vonóvas
 • Ütőfa
 • Kézifűrész, fejező fűrész
 • Lyukfűrész, szúrófűrész a fűtéscsövek és egyéb akadályok kivágásához

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne használj ragasztót, drága és felesleges is!
 • A padló cseréje előtt mindenképpen érdemes szakemberrel is konzultálnod. Fontos, hogy sikertelen lerakás esetén elvész a laminált padlóra kapott garancia is!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell