Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

Létraállványt választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell létraállványt választani?

Letraallvany-hogyan-kell-kivalasztani.jpg
A magasban végzett, ház körüli munkák egyik gyakori kelléke a létra, ám akad ennél az eszköznél egy sokkal biztonságosabb megoldás is, mégpedig a létraállvány, amely nemcsak kényelmesebb, de sokkal biztonságosabb munkavégzést tesz lehetővé.

[szerkesztés] Lépések

  1. Csúszásmentes felület: Első blikkre nem tűnik annyira fontos szempontnak, ám biztonsági okokból mégis elsőként tárgyaljuk. Annak érdekében, hogy balesetmentes legyen a munkavégzés, olyan létraállványt válassz, aminek csúszásmentes a felülete! Ezenfelül érdemes arra is figyelni, hogy oldalt kilépésgátlókkal is fel legyen szerelve a kiszemelt eszköz.
  2. Mire használod majd? A létraállvány kiválasztása során az egyik meghatározó szempont az, hogy milyen jellegű munkák elvégzése során fogod használni. Ha várhatóan sokféle helyzetben és eltérő magasságban dolgozol, mindenképpen érdemes moduláris, könnyen állítható megoldásban gondolkodnod.
  3. A létraállvány munkamagassága: a várható munkák átgondolása kapcsán olyan állványt válassz, amellyel minden magasságot el tudsz majd érni!
  4. Teherbírás: a várható feladatokra való tekintettel azt is érdemes megbecsülni, hogy jellemzően milyen terheltség mentén zajlik majd a munka a magasban, s ennek megfelelően kell a maximális teherbírás értékére odafigyelned!
  5. Mobilitás: a szerkezet súlya és az össze- és szétszerelés egyszerűsége nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy viszonylag könnyen lehessen új helyre mozgatni, illetve szállítani az eszközt. Ezért érdemes odafigyelned az összsúlyra, és a használati útmutató áttanulmányozása révén arra is, hogy nagyjából hány percet vesz igénybe a teljes felépítmény összeszerelése.

[szerkesztés] Tippek

  • A létraállványok közül mindenképpen olyat válassz, ami ellenálló a korrózióval szemben!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Használati, felépítési útmutató az összerakáshoz
  • Megfelelő szerszámok (a konkrét szükséges szerszámok listája általában az adott létraállvány felépítési útmutatójában megtalálható)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Mindenképpen olyan létraállványt vásárolj, amely eleget tesz a vonatkozó előírásoknak, erről érdeklődj a vásárlás helyén!
  • A balesetek elkerülése érdekében tartsd be a használati útmutatóban foglaltakat!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell