Csirkepaprikást készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell csirkepaprikást készíteni?

Csirke.jpg
A paprikás csirke egyike a legfinomabb hazai ízeinknek. Ráadásul rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, akkor is, ha nagyobb vendégsereget várunk vacsorára vagy ebédre. Ráadásul finom és laktatós!

[szerkesztés] Lépések

  1. Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra! Majd zsírban vagy olajban fonnyasszuk meg a hagymát, de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg!
  2. Adjuk hozzá a darált paprikát, illetve a piros paprikát! Ekkor már ne főzzük tovább víz nélkül, mert a paprika könnyen megkeseredhet!
  3. Tegyük bele a csirkét, és öntsünk hozzá egy kevés vizet!
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá néhány levél babérlevelet is!
  5. Ha szeretnénk a főzés vége felé, amikor már megpuhult a hús, adjunk hozzá egy apró kockára vágott paradicsomot!
  6. Amíg fő a csirke készítsük el a habarást, aminek receptjét itt olvashatod el!
  7. Ha megpuhult a csirke, akkor vegyük le a lángról, és adjuk hozzá a habarást! Ha a meleg csirkepaprikás levéből teszünk egy kicsit a habarásba, akkor nem lesz akkora a hőmérséklet-különbség, így nem fog becsomósodni a csirkepaprikásunk.
  8. Ha hozzáadtuk a habarást, tegyük vissza a lángra, és kb. 5 percig az első forrásig gyakori kavargatás mellett főzzük össze a habarással!

[szerkesztés] Tippek

  • A legjobb, ha igazi házi galuskával tálaljuk, aminek a receptjét itt olvashatod el. Viszont, ha nincs időnk vagy kedvünk nokedlit készíteni, akkor főzzünk hozzá tésztát, azzal is rendkívül ízletes.
  • A legjobb, ha csirke combból, szárnyból vagy mellből készítjük, de akár egy egész csirkét is szétszedhetünk, és abból is elkészíthetjük.
  • Ha szeretjük a gombát, akkor könnyedén feldobhatjuk a csirkepaprikásunkat, egy kis gombával.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál darált paprika és 3 kávéskanál őrölt piros paprika
  • 1,5-2 kg csirke
  • bors
  • babérlevél
  • víz
  • 1 paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ne tegyünk túl sok vizet a csirkére, mert akkor nem lesz elég szaftos a csirkepaprikásunk!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka