Csülkös káposztalevest készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell csülkös káposztalevest készíteni?

Csulkos kaposztaleves.jpg
A kezdő háziasszonyok könnyen megijednek a csülöktől, de a közeli piac megbízható hentese biztosan a segítségükre lesz, ha tanácsot kérnek tőle a felhasználást illetően, és máris főzhetnek belőle finom csülkös káposztalevest.

[szerkesztés] Lépések

  1. A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk, és hideg vízben feltesszük főni.
  2. A savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk, majd a húslében egy órán át főzzük lassú tűzön.
  3. A megfőtt csülköt kicsontozzuk és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
  4. A csülök főzőlevéből öntsünk a káposztához annyit, amennyi levest szeretnénk készíteni.
  5. Tegyük bele a babérlevelet és a majoránnát, sózzuk meg és főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul.
  6. Karikázzuk bele a füstölt virslit, és csavarjuk bele a citrom levét.
  7. Habarjuk be a tejszínből, tejfölből, lisztből készült habarással és tegyük hozzá a felkockázott csülökhúst is és jól forraljuk ki.

[szerkesztés] Tippek

  • Finomra vágott friss kaprot a legvégén szórhatunk a levesbe.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 350 g füstölt virsli,
  • 1 kisebb füstölt csülök,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 1,5 l húsleves (kockából is jó),
  • 1 dl tejföl,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 kanál liszt,
  • babérlevél,
  • só,
  • majoránna,
  • citrom leve,
  • friss kapor

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Nem kalóriaszegény étel, ezért a diétázók kerüljék!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.