Brokkolikrémlevest készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell brokkolikrémlevest készíteni?

Brokkoli-kremleves.jpg
A brokkolikrémleves nem csak finom, de viszonylag egyszerűen elkészíthető, ráadásul még egészséges is. Számos vitamint tartalmaz, például béta-karotint (pro-A), folsavat (B9) és aszkorbinsavat (C), de jelentős a tiamin- (B1), riboflavin- (B2), niacin- (B3), kalcium- és vastartalma is, ennek köszönhetően fontos szerepe van a rákmegelőző étrendekben.

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezd be a hozzávalókat. Hozzávalók 4 személyre:
    1. 75 dkg brokkoli,
    2. 2 leveskocka,
    3. 2,5 dl tejszín,
    4. fokhagymapor,
    5. szerecsendió,
    6. bors,
    7. reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka
  2. Darabold fel a brokkolit.
  3. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
  4. Tégy a vízbe két leveskockát.
  5. Amikor a brokkoli megpuhult egypár szép brokkolit tégy félre díszítésnek.
  6. Miután kihűlt a brokkoli, turmixold össze, és öntsd fel a tejszínnel.
  7. Végül forrald össze. Ízesítheted még fokhagymaporral, szerecsendióval és borssal. A félrerakott brokkolirózsákkal, reszelt sajttal vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk.


[szerkesztés] Tippek

  • Leveskocka helyett használhatsz húsleves alaplét is, bár ennek elkészítése több időt vesz igénybe.
  • Fokhagymapor helyett használhatsz fokhagymát is összetörve. Nem baj, ha előtte nem pirítod meg, így intenzívebb, frissebb lesz az íze.
  • A levest feldobhatod még sajtos pirítóssal.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 75 dkg brokkoli,
  • 2 leveskocka,
  • 2,5 dl tejszín,
  • fokhagymapor,
  • szerecsendió,
  • bors,
  • reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A brokkolit érdemes alaposan átmosni, mert néha előfordul, hogy apró bogarak vannak benne.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Főzőtanfolyamon készült brokkoli krémleves


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag