Almachipset készíteni házilag

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell almachipset készíteni házilag?

Almachips.jpg
Nassolni mindenki szeret. Sőt, amennyiben a nassolnivaló egészséges alapanyagokból készül, és elfogyasztása nem veszélyezteti a nyári bikini-alakot, akkor tökéletes választás egy esti filmnézéshez. Az almachipsre mindezek a kitételek vonatkoznak. Lássuk, hogyan készítheted el otthon.


[szerkesztés] Lépések

  1. Készíts elő egy tepsit, amire rá tudsz helyezni egy rácsot, arra pedig teríts sütőpapírt. Így a meleg levegő mindenhol érni fogja az almát, hamarabb tud kiszáradni.
  2. Egy lábosban langyosíts fel kb. 2-3 evőkanál mézet.
  3. A kiválasztott almákat vágd vékony, kb. 3 mm-es szeletekre. Ezt uborka-szeletelővel is megoldhatod.
  4. Az almaszeletek közepéből a magokat szedd ki, de a magházat hagyd benne.
  5. Az almakarikákat fektesd egymás mellé a tepsibe, majd kend meg a méz felével.
  6. Tedd a sütőbe, majd 130 fokos sütőben szárítsd 20-30 percig.
  7. Így, a sütési idő közepén újra vedd ki a tepsit, és kend meg az almákat a maradék mézzel.
  8. Ezt követően még 20 percig süsd az almákat.
  9. A kész almachipset már tálalhatod is.


[szerkesztés] Tippek

  • Méz, illetve porcukor helyett kevéske eritrtittel, xilittel vagy steviával is meghintheted.
  • Próbálkozhatsz izgalmasabb ízesítéssel is, például fűszerként felhasználhatsz mézeskalács fűszerkeveréket is.
  • Ha megkedvelted ezt az eljárást, akkor egyéb gyümölcsökkel, zöldségekkel is kísérletezhetsz.
  • Az almakarikákat felszeletelés után kevéske citromlével is bekenheted, hogy ne barnuljanak meg, valamint jó ízt is ad neki.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 2 db édesebb fajtájú alma
  • 2-3 ek. méz, édesítőszer
  • őrölt fahéj


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Sütés közben többször is leellenőrizheted az almák állapotát, ugyanis azok víztartalmától és a sütőtől függ a sütési idő. Ügyelj, nehogy túlságosan kiszáradjon vagy nedves maradjon.
  • Ha fahéjat teszel rá, akkor a sütési idő vége előtt kb. 2 perccel szórd csak rá az almákra, különben könnyen megéghet.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk